Barion Pixel

Hajókirándulások a Talizmán I. - II. - III. hajókon ("nagyhajók")

(csoportok, rendezvények, bérlők részére)

hasznos információ,

gyakran ismételt kérdések

Helyszín:

Az indulás (külön egyeztetés nélkül) minden esetben a siófoki Hajóállomástól (azaz a személyforgalmi kikötőből) történik.

A Hajóállomás a Krúdy sétányon található (a Rózsaliget mellett, térkép: T Flotta Rendezvényszervezés), a mi állásunk a 8-as állás, ahonnan indul a sétahajó, a kalózhajó, a naplemente túra, a diszkó hajó, illetve céges és magánrendezvényeink. 

Fontos, hogy a Hajóállomás nem összetévesztendő a Stefánia vitorláskikötővel. (A Hajóállomásról a kétárbocos, 30-70 fős vitorlás-motoros személyhajóink, motorcsónakjaink indulnak, a Stefánia kikötőből pedig a kisebb, max. 12 fős vitorlások.)

Más kikötőből pl. Balatonfüredről vagy Tihanyból való indulás esetén kiállási díjat számolunk fel.


Időjárás:

A hajózás időjárásfüggő program, így a körülmények mindig befolyásolják a program megvalósulását. 50 km/óra feletti szélben, zuhogó esőben és 15 °C alatti hőmérséklet esetén díjmentesen új időpontot biztosítunk, csoportok számára a foglaló visszafizetésre kerül - járványügyi intézkedés esetén szintén.

Az iménti ok miatt, ha a vitorlázás napján nincsen jó idő, reggel indulás előtti egyeztessenek rendezvényszervező kollégánkkal, hogy alkalmas-e az időjárás a hajózásra.

Indulás előtt érdemes tájékozódni:

https://www.idokep.hu/radar

https://www.windguru.cz/3238 és egyéb előrejelző oldalakon


Általános információk:

Az egész napos hajóbérlés 8 órát, a fél napos pedig 4 órát jelent.


2 órás vagy annál rövidebb hajózás során kikötésre nincsen máshol lehetőség. Ennek egyetlen oka, hogy ennyi idő alatt nem érnének oda más kikötőbe és vissza. (Pl. a Siófok-Balatonfüred távolság kb. 1-1,5 óra a Talizmán nagyhajókkal - a szél erősségétől és irányától függően.) Mindezek mellett 1-2 órában is el lehet kellemesen tölteni az időt, a vitorlázás öröme mellett meg lehet állni fürdeni is (a kapitány engedélyével), a strandoktól távoli kristálytiszta vízben.

Fél vagy egész napos hajókirándulás esetén már belefér az időbe egy túlparti kikötés is akár Balatonfüred, Alsóörs vagy Tihany útiránnyal (meg lehet állni ebédelni vagy sétálni egyet). Ha nincsen ötletük az útirányt és a programot illetően, nyugodtan kérdezzék a kapitányokat, úgy ismerik a Balatont, mint a tenyerüket.


"Nagyhajóink" (Talizmán I.-II.-III.) és a motorcsónakok (Talizmán Star és Express) esetén nem szükséges különleges ruházat vagy cipő, mindig az időjárásnak megfelelő, kényelmes öltözetet javaslunk. Érdemes kabátot vagy pulóvert hozni, a nyílt vízen más hőmérsékleti viszonyok lehetnek.

Mentőmellény minden hajónkon van, ezt nem szükséges külön kérni.

Hajóink kialakítása gyermekek számára is megfelelő (szülői felügyelet mellett), a hajó nem dől meg és nem fog senki sem a vízbe esni, e miatt nem szükséges aggódni.

Kisállat saját felelősségre felvihető a hajóra. Ezzel kapcsolatban kérjük minden esetben egyeztessen előre velünk.


Rendezvények, hajóbérlés:

Indulás előtt:

Privát és céges rendezvényekkel kapcsolatban a rendezveny@tflotta.eu email címen és a +36 30 5424 547-es számon tud érdeklődni (a visszaigazoló emailben is szerepel).

Kérjük a hajókirándulásra érkezőket, hogy 5-10 perccel korábban érkezzenek – ne késsenek el. Hajóink be vannak táblázva egész napra, így ha késnek, akkor az sajnos az Önök idejét csökkenti.A hajózás idejére vonatkozó hasznos információ, útvonal:

2 órás vagy annál rövidebb hajózás során kikötésre nincsen máshol lehetőség. Ennek egyetlen oka, hogy ennyi idő alatt nem érnének oda más kikötőbe és vissza. (Pl. a Siófok-Balatonfüred távolság kb. 1 óra, a szél erősségétől és irányától függően.) Mindezek mellett 1-2 órában is el lehet kellemesen tölteni az időt, a vitorlázás öröme mellett meg lehet állni fürdeni is (a kapitány engedélye szerint), a strandoktól távoli kristálytiszta vízben.


Fél vagy egész napos hajókirándulás esetén már belefér az időbe egy túlparti kikötés is akár Balatonfüred, Alsóörs vagy Tihany útiránnyal (meg lehet állni ebédelni vagy sétálni egyet). Ha nincsen ötletük az útirányt és a programot illetően, nyugodtan kérdezzék a kapitányokat, úgy ismerik a Balatont, mint a tenyerüket.


Fizetés, foglalás véglegesítése:

A hajóbérlés, céges vagy privát rendezvények foglalásának véglegesítéséhez az összeg 50%-át kérjük foglalóként átutalni a megadott bankszámlaszámra (50 000 Ft alatti összeg esetén a teljes díjat). Az indulást megelőző 72 órában az összeg  fennmaradó részét is ki kell egyenlíteni. Utólagos fizetésre kizárólag előzetes egyeztetés alapján, kivételes esetben van mód.

A megrendelt szolgáltatás lemondása az esemény előtt legkésőbb 2 héttel lehetséges. Ezen időn belül történő lemondás esetén a befizetett foglaló nem kerül visszatérítésre.

Családi rendezvények, születésnap, lánybúcsú, legénybúcsú, egyéb privát rendezvények esetén legkésőbb a beszállás előtt, induláskor - a hajóállomás 8-as állásánál található kasszánál (ahonnan a hajó is indul) - ki kell egyenlíteni a fennmaradó összeget.Foglalás és további infó

Ha a fenti információk elolvasása után még további kérdése lenne vagy időpontot szeretne foglalni,  forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén

Kérdésem van / foglalni szeretnék!