Barion Pixel

2 órás vagy egész napos

vitorlás kirándulások / vitorlás hajó bérlés

hajóvezetővel vagy anélkül

max. 12 főig

hasznos információ,

gyakran ismételt kérdések

Helyszín:

Az indulás minden esetben a siófoki Stefánia vitorláskikötőből történik.

Találkozási pont a fenti térképen "Kék vitorlással jelölt" T Flotta standnál történik.Parkolás a vitorlás utcában lehetséges - fizetős. A horgony utcánál - a nagy városi parkolóban - a parkolás ingyenes. (A közvetlen szálloda előtti helyeket legyenek szívesen szabadon hagyni a hotel vendégeinek.)  A Hotel Moló és a Hotel Yacht szállodák területére ne lépjenek be, csak a megadott kollégánk kíséretében.


Fontos, hogy a vitorlás kikötő nem összetévesztendő a Hajóállomással. (A Hajóállomásról a két árbocos, 40-70 fős nagy vitorlásaink, motorcsónakjaink és a személyhajók indulnak.) A Hajóállomás a Krúdy sétányon található, a mi állásunk a 8-as állás, ahonnan indul a kalózhajó, a naplemente túra, a disco hajó, illetve céges és magánrendezvényeink.

Más kikötőből pl. Balatonfüredről vagy Tihanyból való indulás esetén felárat számolunk fel. (Ekkor is csak a parkolón keresztül történik a kikötő bejáratának a megközelítése.)


Időjárás:

A vitorlázás egy erősen időjárásfüggő technikai sportág, így a körülmények mindig befolyásolják a program megvalósulását. 50 km/óra feletti szélben, zuhogó esőben és 15 °C alatti hőmérséklet esetén díjmentesen új időpontot biztosítunk, csoportok számára a foglaló visszafizetésre kerül - járványügyi intézkedés esetén szintén.

Az iménti ok miatt, ha a vitorlázás napján nincsen jó idő, reggel indulás előtti egyeztessenek a kapitánnyal, akinek a számát az indulás előtti napon kapják meg, hogy alkalmas-e az időjárás a vitorlázásra.

Indulás előtt érdemes tájékozódni:

https://www.idokep.hu/radar

https://www.windguru.cz/3238 és egyéb előrejelző oldalakon


Általános információk:

Az egész napos hajóbérlés 8 órát, a fél napos pedig 4 órát jelent.

Kérjük, kerüljék a fekete talpú cipőket. Ha fehér vagy világos talpú cipőben érkeznek, azt megköszönjük a hajók nevében is. Ezenkívül nincsen más kikötés a ruházatra, mindig az időjárásnak megfelelő, kényelmes öltözetet javaslunk. Érdemes kabátot vagy pulóvert hozni, a nyílt vízen más hőmérsékleti viszonyok lehetnek.

Mentőmellény    minden hajónkon van, ezt nem szükséges külön kérni.

3 év alatti gyermekek számára nem ajánlott a vitorlázás, a kapitányaink nem tudják értük vállalni a felelősséget, így arra szeretnénk kérni kedves utasainkat, hogy próbáljanak meg a vitorlázás idejére találni valakit, aki vigyáz a kicsire.


Kisállat saját felelősségre felvihető a hajóra. Ezzel kapcsolatban kérjük minden esetben egyeztessen előre velünk.


Vitorlázás kapitánnyal:

A hajóátadó személy, illetve a kapitány elérhetősége a bérlés visszaigazoló e-mailjében fog szerepelni, de erről aznap a +36 30 542 4208-as számon is tud érdeklődni.
Kérjük a kapitányos kirándulásra érkezőket, hogy 10 perccel korábban érkezzenek – ne késsenek el. Legyenek kedvesek időben érkezni, ez a 2 órás vitorlázásnál különösen fontos. Hajóink be vannak táblázva egész napra, így ha késnek, akkor az sajnos az Önök idejének a rovására megy.A 2 órás vitorlázás során kikötésre nincsen máshol lehetőség. Ennek egyetlen oka, hogy ennyi idő alatt nem érnének oda más kikötőbe és vissza. (A Siófok-Balatonfüred távolság nagyjából 2-3 óra, a szél erősségétől és irányától függően.) Ennek ellenére ebben a 2 órában is el lehet kellemesen tölteni az időt, a vitorlázás öröme mellett meg lehet állni fürdeni is (a kapitány engedélyével), a strandoktól távoli kristálytiszta vízben.


Egész napos vitorlás kirándulás esetén már belefér az időbe egy túlparti kikötés is akár Balatonfüred, Alsóörs vagy Tihany útiránnyal. Hajóink Bahart matricások, így ezekben a kikötőkben ingyenes a kikötés, meg lehet állni ebédelni vagy sétálni egyet. Előfordulhat főszezonban, hogy nincsen szabad vendéghely az adott kikötőkben, ilyen esetekben a megértésüket szeretnénk kérni, ezek rajtunk kívül állók okok, amibe nincsen beleszólásunk. Ha nincsen ötletük az útirányt és a programot illetően, nyugodtan kérdezzék a kapitányokat, úgy ismerik a Balatont, mint a tenyerüket.


Hajóbérlés (kapitány nélkül):

A hajóátadó személy elérhetősége a bérlés visszaigazoló e-mailjében fog szerepelni, de erről aznap a +36 30 542 4208-as számon is tud érdeklődni. A kikötői infrastruktúra használatához mágneskártya szükséges, amelyet bérlőink, illetve a hajóinkat szállásként használók számára biztosítunk.

A hajón éjszakázók számára – legyen az csak éjszakai szállás – nem biztosítunk sem ágyneműt, sem huzatot, erről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Hűvös idő esetén olajradiátorokat kérés esetén tudunk biztosítani.

Siófoki vitorlásaink többsége (erről érdeklődjön) BAHART matricás, ingyenes kikötési lehetőséget jelent a lánchoz tartozó másik 10 kikötőben.(https://tflotta.hu/hajoberles/ az oldal alján lévő térképen a kikötő elnevezésekről leolvasható)


Fizetés, foglalás véglegesítése:

Last minute, 12-24 órán belüli foglalásoknál nem biztos, hogy tudjuk biztosítani a szolgáltatást, kérem ebben az esetben telefonáljon.   A hajóbérlés, privát vitorlázás foglalásának véglegesítéséhez a teljes összeg 50%-át kérjük foglalóként átutalni a megadott bankszámlaszámra (30 000 Ft alatti összeg esetén a teljes összeget). Az indulást megelőző 72 órában az összeg fennmaradó részét is ki kell egyenlíteni átutalással, vagy a hajóvezetőnél készpénzben. Utólagos fizetésre kizárólag előzetes egyeztetés alapján, kivételes esetben van mód.

A megrendelt szolgáltatás lemondása az esemény előtt legkésőbb 2 héttel lehetséges. Ezen időn belül történő lemondás esetén a befizetett foglaló nem kerül visszatérítésre.


Lemondás, a szolgáltatás meghiúsulása:

A hajóvezető belátása szerint kerül meghatározásra, hogy megfelelőek-e a körülmények a hajózásra.

Kedvezőtlen időjárás (15 °C alatti hőmérséklet, 50 km/óra feletti szél, zuhogó eső), műszaki hiba és hasonló technikai probléma, egyéb ok esetén a szolgáltató fenntartja a jogot a vitorlázás, vitorlásbérlés időpontjának módosítására. Ebben az esetben a vendéggel egyeztetve új időpont foglalására nyújt lehetőséget díjmentesen. Amennyiben nem sikerül új időpontban megállapodni, a befizetett összeg visszatérítésre kerül. A szolgáltató nem tartozik felelősséggel az egyéb felmerülő költségekkel kapcsolatban (pl. útiköltség, stb.).


Utalványok, kuponok:

Partnereinknél vásárolt ajándékutalványok felhasználása esetén időponttól és a résztvevők számától függően felárat számíthatunk fel. Kérjük, mindig tájékozódjon az adott utalvány megvásárlása előtt az adott szolgáltató weboldalán.

 Hétvégi napok: péntek, szombat és vasárnap

 Főszezoni időszak: június, július, augusztus, szeptember


Foglalás és további infó

Ha a fenti információk elolvasása után még további kérdése lenne vagy időpontot szeretne foglalni,  forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén

Kérdésem van / foglalni szeretnék!